Deze gave kalender maak je gemakkelijk zelf!

Afgelopen week liep mijn hoofd over met afspraken en ondanks dat ik alles in mijn agenda en to do boekje schrijf, heb ik soms gewoon even geen overzicht meer. Ik ben visueel ingesteld en zocht een oplossing. Al gauw had ik die gevonden! In mijn keukenla vond ik de oplossing voor mijn chaos. In dit artikel vertel ik hoe ik deze leuke kalender voor aan de muur maakte.

kalender2Bij de Flying Tiger (ligt nu nog in de schappen!)Β kocht ik een hele tijd geleden een schoolbord op een stickervel. Dit zou ooit vast van pas komen, was het idee. Nu was ik deze rol al lang vergeten, maar gelukkig had mijn onderbewuste nog wel opgeslagen waar ik het had neergelegd. In mijn keukenla (dΓ© rommella) vond ik deze handy rol terug. En zo ging ik aan de slag.

Meet voor jezelf een handig formaat af. Ik besloot dat ik ongeveer 15 centimeter aan beide kanten van de deur wilde vrij houden. Zo knipte ik een stuk van 50×40 centimeter voor mijn kalender.

kalender1Ik zocht mijn washi tape weer op en zocht een leuk thema uit. Ik bedacht dat ik een rij wilde vrij houden om de maand en het jaar op te kunnen schrijven. En ik verdeelde de rest van de kalender in kolommen en rijen. Je kunt dit zelf indelen op de manier die jij prettig vindt natuurlijk. Ik zorgde ervoor dat ik in ieder geval 31 hokjes had, zodat elke maand er met gemak in zou passen.

Ook hield ik ruimte over voor mijn goals van elke maand. Ik schrijf hier mijn blogdoelen op voor die maand. Zo houd ik die visueel en dat motiveert!

Uiteindelijk hoef je de kalender alleen nog maar in te vullen met bordkrijt en you’re good to go!

Veel planplezier πŸ™‚

Handtekening

 

 

 

 

Hoe zorg jij voor meer overzicht?

16 thoughts on “Deze gave kalender maak je gemakkelijk zelf!

    1. ‘T is maar goed dat het geen heel dure winkel is πŸ˜› ! Ik vind er altijd zulke ‘handige’ (betrekkelijk, uhuh) leuke items πŸ™‚

  1. Wat handig gedaan zo, super leuk! Bij mij in de keuken hangt een weekly planner / magneetbord (van Hema geloof ik) maar ik moet eerlijk zeggen dat ik er te weinig gebruik van maak, terwijl het wel heel handig is πŸ™‚

    1. Héél eerlijk. Ik had op het moment van het maken geen krijtstift om handen, dus heb ik gebruik gemaakt van een type-ex stift. Maar normaal maak ik gebruik van de HEMA krijtstiften en die doen het ook heel fijn πŸ˜‰ . Weghalen gaat sowieso wel lastig. Ook ‘gewoon’ krijt blijf je wel een beetje zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *