Help Een Kind Aan Haar

Afgelopen week werd ik door Sharon Popken, tegenwoordig ook bekend als Miss Beauty of Groningen, benaderd om te helpen bij een speciale beauty dag waarbij de opbrengsten naar Stichting Haarwensen zullen gaan. Een beauty dag is natuurlijk altijd leuk en zeker wanneer de opbrengsten naar een goed doel gaan. Ik was benieuwd waarom ze een actie wilde organiseren voor stichting Haarwensen en hoe deze dag eruit zou zien. In dit artikel lees je wat er allemaal te doen is, wie er allemaal zijn om deze dag mogelijk te maken en weet je hoe jij kunt bijdragen aan deze actie, zodat kinderen die kaal door het leven moeten gaan, alsnog kunnen genieten van een volle haardos.

artikel haarwensen
© Lorri Lang

Wie is Miss Beauty of Groningen?

Sharon Popken is dit jaar verkozen tot Miss Beauty of Groningen. Met haar 22 jaar oud en benen tot aan het plafond is ze de langste deelnemer in de strijd voor de titel Miss Beauty of the Netherlands. Deze finale vindt plaats in september dit jaar en op het moment van schrijven staat Sharon op de vierde plek, maar er kan nog van alles gebeuren. Sharon is een bevlogen, lieve en zorgzame meid. Ik zie haar als een voorbeeld voor veel jonge vrouwen. Haar vermogen om door te zetten in moeilijke tijden, haar tanden te zetten in iets wat ze graag wil en nastreeft en haar hoofd omhoog te houden – ook wanneer anderen het laten afweten – maakt dat Sharon als een sterke jonge vrouw kan worden gezien. Ze heeft een hart van goud en staat klaar voor ieder die het nodig heeft. Haar zorgzame karakter komt tot uiting in de studie die ze heeft gevolgd. Sharon werkt met kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. Ook werkt ze met kinderen en jongeren met een beperking en/of psychische problematiek in de thuissituatie of op school. Dat stichting Haarwensen het doel is voor de actie die ze organiseert is dus geen bijzondere keuze. Het ligt in het verlengde waar Sharon voor staat. Helpen van een ander in samenwerking met anderen. 

Sharon foto
© Robin Swart

Stichting Haarwensen

Stichting Haarwensen is op initiatief in 2007 door Yvonne de Boer opgericht. Zij is eigenaresse van een haarwerk salon in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. In dit ziekenhuis zit het Emma Kinderziekenhuis gevestigd. Een ziekenhuis gespecialiseerd in kinderoncologie (kinderen met kanker). Zij zag dat kinderen enorm blij werden van haar haarstukken, maar dat het – doordat het enorm duur is om een kwalitatieve pruik te maken – voor veel ouders financieel niet haalbaar was om een pruik voor hun kind te kopen. Een pruik kost ongeveer €1500 om te maken. Sinds 5 september 2007 is stichting Haarwensen in werking gesteld en op 7 april 2008 kon Yvonne de eerste pruik weggeven dankzij alle financiële donaties en ook door vele haardonaties (bron). Om dit in stand te kunnen blijven houden is het dus belangrijk om acties te blijven organiseren, waaronder de beauty dag die Sharon heeft bedacht. Alle diensten worden aangeboden en de opbrengst van alle behandelingen gaat naar stichting Haarwensen.

Het programma

Bij binnenkomst verwelkomt Sharon – Miss Beauty of Groningen – je met een lekker hapje en drankje. De eerste 25 gasten zullen een goed gevulde goodiebag ontvangen.
Daarna kun je deelnemen aan de volgende activiteiten:

Haren
Bij Marlissa en Adinda van kapsalon Beauty Avenue kun je je heerlijk laten verwennen met een haarwasmassage, een fijne knipbeurt, krullen en/of vlechten van je haren. Ze zijn zeer ervaren en bevlogen kapsters die weten wat ze met elk type haar kunnen doen, dus voor elk wat wils!

Epileren en/of verven wenkbrauwen (vanaf 11.30 uur)
Leonie, schoonheidsspecialiste bij Derma-Art en tevens gevestigd in Beauty Avenue, zal je uiterst nauwkeurig epileren, zodat jij en je wenkbrauwen klaar zijn voor de herfst. Je bent zelfs in de gelegenheid om je wenkbrauwen te laten verven. Wist je trouwens dat je hierna direct door kunt in de make-up voor een prachtige look?

Visagie + make-upadvies
Franciska zal je voorzien van prachtige make-up. Deze visagiste is erin getraind om jou te laten stralen en geeft je geweldige tips om ook thuis het beste uit je make-up te halen.

Professionele portretfoto’s
Gedurende de ochtend lopen Robin en Miranda rond. Deze professionele fotografen leggen tijdens de ochtend sfeerbeelden vast, maar zullen jou ook kunnen voorzien van een echt professionele portretfoto. Leuk voor je Facebookpagina, Instagram en andere sociale media, en wie weet is dit nét die foto die jij zoekt om je CV tot een masterpiece te brengen.

Prijzen

Natuurlijk is de ochtend opgezet om vooral veel financiële donaties te verzamelen voor stichting Haarwensen. Daarom geef ik je hier een indicatie met prijzen, zodat je van te voren weet wat je graag zou willen doen. Om zeker te zijn van een plekje kun je het beste even contact opnemen met de salon (nummer hieronder) voor het reserveren van een plekje ;-).

Volwassenen knippen v.a. €20
Kinderen knippen v.a. €15
Krullen v.a. €10 zonder wassen
Krullen met wassen v.a. €20
Vlechten v.a. €10

Epileren €10
Verven wenkbrauwen €10

Waar, wanneer en hoe laat?

Beauty Avenue
Rademarkt 4, Groningen | 050 785 18 66
Zondag 4 september 2016 | 09:00 uur – 14:00 uur

beauty avenue
© Beauty Avenue | Rademarkt 4 | Groningen

Zoals je leest is er heel wat georganiseerd en kun jij je hier heerlijk laten verwennen en vermaken. Het wordt sowieso een hele gezellige morgen met veel dames (en misschien ook wel heren) die allemaal een steentje bijdragen aan een mooi haarwerk voor kinderen die dit door omstandigheden niet zelf hebben. Bovendien kun je kans maken op een gratis knipbehandeling! So, let’s go!

Handtekening

Kom je ook? Al kom je alleen maar even kijken 😉 Je bent van harte uitgenodigd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *