Hup! Uit je comfortzone.

Uit je comfortzone stappen. Dat vraagt nogal wat van je doorzettingsvermogen. Man, man, man, wat heb ik het daar soms moeilijk mee. Dat nare stemmetje dat je constant terugroept naar je gewone ‘fijne’ manier van leven. “Pssst… Terug! Hier is het fijner. Je bent een gekkie als je weg wilt gaan!” En vaak luister ik er ook naar. Tot vandaag. Ik doe er niet langer aan mee. En vandaag deel ik waarom jij hier ook niet naar zou moeten luisteren! 🙂

Dromen

Dromen hebben we allemaal wel. Plannen voor de toekomst, dingen die je graag eens zou willen bereiken, wilde ideeën die je het liefst wél uitvoert, Bucketlists met – zo lijkt het – onhaalbare punten, maar allemaal blijven ze vaak een beetje hierbij. Bij die grote plannen en dromen. Geen concreet plan van aanpak of duidelijke eerste stap die je zou kunnen zetten op weg naar dit doel.

Doorzetters en ‘Ja-Maar’-mensen

Tuurlijk zijn er mensen die dit wel doorzetten en waar we allemaal een tikkeltje jaloers op zijn. De beren die wij op de weg zien, zien ze niet. Of negeren ze doodgewoon. Of ze dansen er omheen. De mitsen en maren, buigen zij om in “en-dussen” en “daarom-zoën”. Ik behoor(de) zekers te weten bij die eerste groep. Maar het is klaar. Nieuwe dingen wil ik gewoon maar doen en ervaren en over me heen laten komen.

Besluiten en dóen

Vandaag besloot ik mijn blogleven nieuw leven in te willen blazen. Ik wil het een stukje serieuzer aanpakken en er echt een geniet-momentje van maken. Thuis schrijf ik graag, maar mijn inspiratie is soms gewoon niet te vinden. Door erop uit te trekken en er een fijn dagje van te maken, wordt het voor mezelf een stuk gezelliger en specialer. Tenminste zo was de verwachting.

Ik pakte vol enthousiasme mijn tas in met laptop en benodigdheden om naar Groningen af te reizen. Daar wilde ik heerlijk een paar uurtjes toeven om wat op papier te krijgen. Ik zag het al helemaal voor me, maar een kwartier voor vertrek kreeg mijn hoofd ineens de ingeving dat dit misschien toch wel heel ‘raar’ is. Want wie ben ik om te denken dat ik ineens een betere blogger word door in Groningen een partijtje interessant zou gaan zitten doen en te zitten tikken in een café. Wanne-be. Ik begon te twijfelen en besloot bijna om toch maar thuis te blijven. Want inderdaad, wat denk ik nou eigenlijk?

Gelukkig gaf mijn vriend me de spreekwoordelijke schop onder mijn kont. Ik zou wel naar Groningen gaan. Dit deed mijn creativiteit vast goed zei hij en ik zou er ongetwijfeld van genieten. Zijn woorden, niet de mijne.

Hoewel ik nog steeds erg nerveus was, want dit soort dingen doe ik nooit uit mezelf onder het motto: ‘Dat is toch raar?’, stapte ik toch de auto in en reed ik naar Haren. Ik kreeg al gauw de zin te pakken en keek uit naar het wandelingetje door de stad. De zon begon wat feller te schijnen en ik liep eerst nog wat winkeltjes in en uit om vervolgens bij de Uurwerker te stoppen. Ik bestelde een lekker groot glas thee en nam mijn plekje bij het raam in. Hier zou mijn blogleven nieuwe input krijgen. En weet je? Ik voel het ook. De eerste stap was mijn schrijven serieus te nemen. Ik ben blij dat ik ben gegaan en voel de energie in mij stromen. Een kleine stap voor ieder ander, een enorme stap en groei voor mijn zelfvertrouwen.

Leuk verhaal An. Spectaculair. Waar wil je nu eigenlijk heen?

Nou, heel simpel. Ook al lijken de kleine minuscule stapjes soms maar luttele en niet zo knap als je denkt. Toch zijn die kleine minuscule babypasjes de stappen die het hem doen. En dat zijn dan ineens geen kleine stappen, maar op zich best wel grote. Een opstapje naar iets beters, iets groters en iets wat je zelf misschien niet voor mogelijk kon houden. Ik besluit mezelf hierbij wat vaker het voordeel van de twijfel te geven. En als het niet bevalt? Dan weet ik dat in ieder geval ook en die wetenschap moet je ook niet onderschatten.

Stof om over na te denken…:
Wat is jouw eerste stap die je richting je dromen gaat zetten?

 

2 thoughts on “Hup! Uit je comfortzone.

  1. Wat goed dat je er lekker op uit bent gegaan! Buiten de deur werken, helpt mij altijd enorm om mijn focus te pakken. Goed dat dit voor jou ook zo heeft gewerkt! Ze zeggen niet voor niets “life begins at the end of your comfort zone”. Dat heb jij nu aan den lijve ondervonden! Ga zo door!

  2. Goede stap die je gezet hebt! Ik zou dat eigenlijk ook eens moeten doen. Kwestie van de creative juices flowing te krijgen. Thuis ben ik soms ook inspiratieloos, terwijl verandering van omgeving juist deugd kan doen. Er zijn hier in de stad zo ontzettend veel koffietentjes waar je mag laptoppen, maar dat stemmetje in m’n hoofd houdt me tegen. “Is het niet raar, met je laptop iets gaan drinken terwijl je thuis ook prima kan werken en bovendien gratis koffie hebt?” Ik moet het gewoon maar eens dóén! Doet me vast goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *