In mei zijn we allemaal blij ;-)

In mei leggen alle vogels een ei. Een nieuw nestje, een nieuw begin, nieuw leven. In mei zijn we allemaal blij! Deze maand wil ik ook extra aandacht geven voor je blij voelen en gelukkig zijn. De lente zou, als het goed is, zichzelf deze maand echt moeten laten kennen en de zonnestralen komen wat vaker tevoorschijn. Blij! Dat word ik ervan. In dit artikel schrijf ik drie doelen die ik aankomende maand graag zou willen bereiken om nog meer blijheid in mijn leven te creëren. Doe je mee? 🙂

Blij in meiSporten
Afgelopen maand ben ik begonnen met fitnessen volgens een bepaald plan. Ik wil graag afslanken en strakker in mijn vel zitten. Dit geeft mij een zekerder gevoel en ik voel dat ik er nu al een beetje resultaten van begin te voelen. Niet zien, nee, die slingers hangen we vanzelf een keer op. Ik sport nu drie keer bij de sportschool met een vriendin en een gezamenlijke vriend die tevens onze personal trainer is. Hij doet dat voor zijn werk en vindt het geloof ik ook erg leuk dat wij zijn ‘project’ zijn, há! Het motiveert in ieder geval enorm! Ook loop ik ernaast hard op donderdag en zondag. En heel soms prop ik er een zwemrondje bij, als ik nog puf heb. En die puf daar gaat het in dit doel om. Ik heb vaak de neiging om na een aantal keren te stoppen. Zo, dat hebben we ook weer gedaan. En dan blijk ik te denken dat het genoeg is. Nou, nu niet dus. Ik wil het echt in mijn systeem hebben en er een wekelijkse routine van maken. Klaar met het luie zweet, spierballen zal ik kweken. Maar dan wel van die mooie natuurlijk. Ik streef geen bodybuilders na. Respect voor hen overigens. Elke week moet ik minimaal drie keer flink hebben getraind.

Hobby’s
Ik had, voordat ik echt een volledige baan had, ontzettend veel hobby’s. Hier was ik dagelijkse mee bezig en kon ik al mijn creativiteit in kwijt. Ik maakte van alles, stuurde kaarten en brieven naar jan en alleman, schreef, las, en upcyclede menig kastje. Ik schilderde mooie doeken en tekende erop los. En opeens was ik de tijd en energie kwijt. Wat ik ontzettend jammer vind, want dit ligt niet aan de tijd die ik ‘kwijt’ was, maar aan de invulling van mijn vrije tijd. Steeds vaker eindigde ik op de bank met tv-geluiden op de achtergrond swipend op mijn telefoon. Totaal niet boeiend en sprankelend. Ik merk dat mijn vingers jeuken en dat ik weer van alles wil doen. Het is nu meivakantie, dus ik heb zeeën van tijd om nu eindelijk weer eens mijn hobby’s op te pakken. Ik wil hier deze maand, ook tijdens werkweken meer mee bezig gaan. Dan blijf ik een happy me 🙂 .

Werktijden en privétijden
Ik vind het heel lastig om mijn werk en privé gescheiden te houden. Ik merk dat ik gauw nog even mijn laptop pak om nog even die weekplanning uit te werken. Nog even verder te gaan met dat plan of nog even die notulen uit te werken. Doodmoe word ik ervan en ook niet heel gezellig. Ik wil mezelf ten doel stellen om elke werkdag om 17.00 uur af te sluiten en dan mag ik ook niet meer aan het werk op de bank thuis. Hopelijk gaat mij dit heel wat tijd opleveren om weer te besteden aan mijn hobby’s!

Ik ben erg benieuwd hoe komende maand gaat worden. Ik krijg in ieder geval een vliegende start, want ik heb vakantie tot en met 16 mei! Lekker genieten van mijn vrije tijd dus en heerlijk toekomen aan alles wat ik graag wil doen. Me-time op en top. Ik heb er onwijs veel zin in! In mei zijn we allemaal blij! 🙂

Wat ga jij komende maand aanpakken om blij in mei te zijn? 😉

Handtekening

5 thoughts on “In mei zijn we allemaal blij ;-)

  1. Wat een heerlijke doelen zeg! Werk en privé vond ik ook lastig te scheiden. Ik had de Outlookapp voor mijn werkmail op mijn iPhone staan, maar die heb ik er inmiddels afgegooid. Ik ben gewoon vrij, dus even geen werk. Hopelijk kun jij het straks ook beter scheiden. Eerst maar eens lekker genieten van de vakantie! Ik wil mij deze maand focussen op 100 kilometer lopen, het één en ander opruimen / uitzoeken én lekker me-timen!

    Fijne vakantie!

  2. Haha ik ben deze maand mei helemaaaaal niet blij. Ik ben aan het afstuderen en het is een hel, ik kan niet meer! Nog even doorzetten, 1 juni moet ie ingeleverd worden… Het lijkt me trouwens een goed idee om je aan je werktijden te houden, werk is werk en daarna heb je vrije tijd 🙂

    1. Ahh! Zet ‘m op! Komt vast goed. Nog een maandje bikkelen en dan heb je het achter de rug! En ja, ik wil die werktijden toch wel heel graag afbakenen, maar dat is best lastig, haha!

  3. Soms is het wel eens vervelend om je werk en prive niet gescheiden te kunnen houden, maar ik denk dat het vanzelf wel komt en dat het je ooit lukt. Gewoon af en toe eens toelaten en niet te hard zijn voor jezelf. Wat goed ook dat je nu al resultaat merkt! Dat werkt motiverend!

    1. Je hebt gelijk hoor! Ik ben daarin ook een beetje te streng soms, maar dan moet ik nog maar eens diep ademhalen en lekker iets gaan doen wat ik in mijn vrije tijd graag zou willen doen. Hopelijk komt de gewenning dan vanzelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *