Mijn Make-Up Voor Elke Dag

De welbekende what’s in my everday make-up bag kennen we natuurlijk inmiddels allemaal. Ik noem het lekker Hollands: “Mijn make-up voor elke dag”. In dit artikel laat ik jullie zien welke producten ik, wanneer ik de tijd ervoor neem, elke dag op mijn gezichtje smeer. De producten die mijn gezicht van slapen onder de bus omtoveren tot een snoet waar ik stralend naar iedereen durf te knikken. Goed voor mijn humeur en die van mijn omstanders dus. De magische middeltjes die dit mogelijk maken bewaar ik in een prachtig etuitje – glimmend als een kerstboom, net als het pakpapier waar het ooit in zat.

Makeup2Ik wil trouwens niet overkomen als een persoon die weet wat ze allemaal op haar lijf smeert. Ik doe maar wat, maar ondanks deze onkunde heb ik elke ochtend een feestje met mijzelf en die persoon in de spiegel. En dat geluk wil ik graag delen 😉 !

Eerst de basis: foundation, concealer, bronzer, blush en blenden!

Als eerste gebruik ik een concealer. Mijn concealer van Catrice breng ik aan op de plekken waar ik er ‘moe’ uitzie (lees: waar de wallen neigen naar standje half zeven) en dep ik wat concealer op rode plekjes.

Hierna gebruik ik mijn foundation van Sans Soucis. Deze foundation is heel zacht en fijn in textuur. Hij geeft niet het gevoel je poriën dicht te metselen en dat vind ik erg fijn. De foundation breng ik aan met mijn beautyblender. Ik deed dit altijd gewoon met mijn handen en later met een handig kwastje van de HEMA. Werkt ook prima!

Makeup4Hierna gebruik ik de bronzer uit mijn Sans Soucis Contouring Kit. Hiermee tracht ik mijn jukbeenderen beter uit te doen komen en ook nog zo natuurlijk mogelijk te laten zijn. Dit lukt elke dag toch aardig!

Daarna neem ik de blush, ook van Sans Soucis. Ik ben een fan zoals je leest. Deze blush is heel gepigmenteerd en geeft al gauw een enorme blos op je wangen. Uitkijken dus en flink blenden! Maar als je het eenmaal hebt zitten, zie je er toch echt uit alsof je net de frisse wind hebt getrotseerd. Dáár houd ik van!

Hierna poeder ik de boel af met een translucent gezichtspoeder van Catrice. Deze zie je niet op je huid zitten en dat is ook mijn bedoeling. Deze poeder ‘set’ de rest van de make-up, zodat het niet gaat zweten. En dat je na drie uur je foundation tussen je boezem terug vindt. Nasty.

Dan nu het échte werk: de oog-look

Eindelijk het leukste deel van de make-up! De ogen. Voordat ik begin breng ik een primer aan van het merk Miss Sporty. Ik gebruik deze al jaren en ik blijf erbij. Het is een geweldig product en ik sla dit deel dan ook nooit over.

Makeup5

Na het aanbrengen van de primer neem ik mijn eerste oogschaduwkleur. Ik gebruik altijd graag ‘All that glitters’ van MAC, maar helaas is deze nu helemaal opgebruikt. Gelukkig heeft W7 een fijne dupe genaamd ‘Camel’ die hier erg op lijkt. De pigmentatie is iets minder, maar je kunt de kleur goed opbouwen. Zo wordt het ook niet te intens voor overdag. Daarna neem ik een bruine/rood tint – Dust – die ik op de ‘crease’ van mijn oog aanbreng. Deze meng ik goed met de andere oogschaduw – Chocolate – en klaar is kees.

Hierna neem ik weer de primer van Essence, want ook op mijn lippen breng ik deze aan. Ik wissel vaak met mijn lipkleur, maar een aantal favorieten zijn …. van HEMA, … van Chanel en Barberry Hopping van Catrice. Vandaag koos ik voor de rode lipkleur van Chanel: Nr. 38 La Fascinante.

Makeup7

En daarmee is mijn make-uplook af. Dit zijn alle producten die ik gebruik op een ochtend voor mijn dagelijkse look. Ik merk wel dat wanneer ik minder tijd denk te hebben ervoor kies mijn look ernstig te gaan versimpelen. Ach ja, dat zal iedereen wel eens hebben 😉 !

Draag jij elke dag een complete look of liever iets simpelers?

Handtekening

One thought on “Mijn Make-Up Voor Elke Dag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *