Oefenen met getallen tot en met 10 | Schrijf-, taal- en rekenblad

Schrijven en lezen van, en rekenen met getallen gebeurt vrijwel direct bij de start van groep 3. Hoewel een aantal kleuters de juiste schrijfwijze van cijfers al kennen, is extra oefenen nooit verkeerd. Bovendien is de koppeling tussen het schrijven, lezen en rekenen met een getal een mooie manier om de getalrelaties, klank en vorm gezamenlijk aan te bieden. Ik maakte een download die je gemakkelijk als activiteit kunt inzetten in het begin van het schooljaar.

Aankomend schooljaar werken we tijdens rekenen deels klassikaal en deels in circuitvorm. Vorig jaar viel het mij op dat kinderen moeite hadden met het automatiseren en foutloos schrijven van de getallen. Ik wil hier meer aandacht aan besteden en ook als evt. klaar-opdracht in de klas aan kunnen bieden.

Ik bedacht 11 oefenbladen met schrijfvaardigheden omtrent de getallen 0 tot en met 10. Ook zitten er kleine reken- en taalopdrachten in de kaarten verwerkt, waarbij het aangeboden getal aan bod komt.

Download het e-book hier!

Hoe gebruik je de bladen?

Je kunt ervoor kiezen om het bestand in kleur uit te printen en vervolgens te lamineren, zodat de kinderen in de klas kunnen oefenen met een whiteboard-stift. Hierna is het ook weer gemakkelijk te wissen en is het materiaal voor langere tijd te gebruiken.

In plaats van lamineren kun je de bladen ook in een beschrijfbare sheet schuiven. Deze sheets zijn transparant, aantrekkelijk gekleurd en gemakkelijk in gebruik door het eenvoudig schoonvegen van de sheets met een doekje. Hier kun je ook met een whiteboard-stift op schrijven. Zo kost het lamineren geen tijd en is er minder verspilling van plastic! 😉 Heel milieuvriendelijk dus. De sheets kun je o.a. bestellen via credu.nl (geen affiliatelink). Voor een pakket van 10 sheets betaal je €23,95.

Een andere manier zou kunnen zijn om het bestand uit te printen als werkboekje en deze vervolgens aan de kinderen (nadat ze het boekje hebben voltooid) mee naar huis te geven.

Hoe zou jij de bladen inzetten in je klas?

Op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen?

Volg inmijnhum op:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *