Op avontuur in Wildlands Zoo | First Impression (+ foto’s)

Afgelopen maandag ging ik met mijn camera stevig aan mijn zij geklampt de nieuwe Wildlands Zoo in Emmen tegemoet. Ik had hoge verwachtingen en kende het oude park door en door. Ik was gek op het oude park en na de sluiting van dit oude gedeelte kon ik niet wachten tot Wildlands EIN-DE-LIJK open zou gaan. Afgelopen weekend was het zover en ik laat je zien hoe het eruit ziet. En zijn mijn verwachtingen uitgekomen?! Lees vooral even verder ūüėČ !

Foto 28-03-16 15 55 32

Wildlands11De ingang
Het avontuur begon al bij de ingang. Wanneer je het park binnenloopt kom je op het Kompasplein uit. Hier zie je een enorm kompas in het midden staan waarin je zowel de informatiebalie als (aan de achterkant) een kiosk. Achter deze immens grote kompas vind je drie mooie “gebouwen”. Dit zijn de ingangen naar een bepaald werelddeel. Je kunt kiezen uit Jungola (alles met het tropisch regenwoud), Serenga (Afrikaanse savanne en woestijn) en Nortica (alles over de noord- en zuidpool). Ook is er een gedeelte wat Animazia heet. Dit is een overdekte speelplaats waar ook dieren als zeeschildpadden, naakte molratten en koraalduivels te zien zijn. Ik zal me vooral bezig houden met Jungola, Serenga en Nortica.

Wildlands12Nortica
In Nortica waan je je in het poolgebied. De entree oogt scandinavisch en de robben en zeeleeuwen brullen je tegemoet. Het leuke aan dit stuk is dat er een gedeelte is waar je oog in oog met de dieren kunt staan. Zo kun je de ijsberen, in het poolstation, zowel boven als onder water bekijken! De pingu√Įns lopen rond op hun eigen plek. Je kunt ze van een afstandje bekijken. En de zeeleeuwen presenteren zich in een heuse show.

Wildlands5Nou ben ik eigenlijk fel tegen alles wat met het ‘trucjes’ aanleren te maken heeft. Zo ben ik niet een enorme fan van het dolfinarium. Maar in deze ‘show’ vertellen ze vooral wat een zeeleeuw eigenlijk allemaal doet in het poolgebied. Zo heb je niet het idee dat ze ‘misbruikt’ worden om maar een show te geven. Bovendien werden de zeeleeuwen na¬†+/- 3¬†minuten weer vrij gelaten in hun buitenverblijf. Nortica is het kleinste deel van Wildlands, maar w√©l een hele bijzondere.

Serenga
Serenga is een afspiegeling van de savanne. Maar niet alleen de savanne. Wanneer je door de ingang van Serenga loopt, waan je je in Afrika. 

Wildlands7Wildlands6De omgeving van Serenga is helemaal in de stijl van de savanne. Leemhuisjes, mooie eetgelegenheden met rieten daken en een heleboel details die je aan Afrika doen denken. 

Wildlands8Je vindt er leeuwen op een enorm stuk grond. Nijlpaarden die je ook boven en onder water kunt bekijken. En de giraffen, zebra’s, gnoes, kamelen, waterbokken en¬†struisvogels lopen rond op de open savanne. Hun gebied is behoorlijk groot en zo kun je op safari! Met een wagen rijd je voorzichtig langs de dieren. Je ziet dat ze eraan gewend zijn, want ze kijken niet op of om. En je bent op vrijwel 1 meter afstand van een enorme giraffe. Gaaf!

Wildlands10Ook is er een enorme bavianenarena. De mantelbavianen zijn gelukkig ook mee verhuisd! En ze kunnen nog steeds enorm brullen, ha! Ik kan enorm genieten van de vrijheid die de beestje hier hebben. Wat een speelruimte!

Wildlands9

Jungola
De Jungola is mijn favoriet. Je waant je écht in een jungle. Je begint je tocht in de Vlindertempel. Hier kun je ook de alligators vinden al hebben wij ze niet gezien. Na de vlindertempel loop je langs de olifantenvallei naar een andere binnenplaats.Wildlands3

Wildlands4Hier is het zogenaamde Maki-woud. Aapjes lopen vrij rond en kunnen werkelijk op je schouder komen zitten! De mooiste vogels lopen en vliegen rond en je kunt plaatsnemen in een Freek Vonk achtige show. Ook is er de mogelijkheid om de olifanten van dichtbij te bekijken door met een boottochtje mee te gaan.

Wildlands2Ondertussen hoor je via de intercom een gids vertellen over de dieren om je heen en de omgeving die je ziet. Erg informatief en het helpt bij de verbeelding!

Wat ik ervan vond
Ik ben ontzettend enthousiast over het park en wil zeker, ondanks de prijs, vaker terug komen. Een abonnement is dan goedkoper en zeker aantrekkelijk. Je kunt, wanneer je echt op je geld moet letten, misschien beter zelf wat te eten mee nemen, want het restaurant op het Kompasplein heeft lekkere, maar ook vrij prijzige lunchgerechten.

Ik weet dat er door de verhuizing een aantal diersoorten niet zijn meegekomen. Op zich heb ik deze niet gemist. De enige dieren waar ik persoonlijk altijd heel blij van werd, zijn de haaien. Deze zijn helaas niet meegekomen en dit vond ik wel jammer. Hier kwam ik pas op de terugweg in de auto achter, dus echt gemist heb ik ze ook niet.

Wat handig is om te weten is dat je de app van Wildlands moet downloaden om de ervaring¬†compleet te maken. De informatiebordjes zijn bij de verblijven weggehaald.¬†Deze informatie vind je via de app. Ook over de accommodatie waar de beesten normaal in verblijven, over de omgeving en het leef-¬†en eetpatroon is veel te vinden via¬†de app. Een leuke¬†tool binnen deze app is de mogelijkheid om te navigeren met kompas. Je kunt jezelf volgen¬†via de app en weet zo precies bij welk dier je in de buurt bent. Voor kinderen vergroot dit het idee¬†‘op expeditie te zijn’. Die beleving vind ik als juf zijnde erg belangrijk!¬†

wildlands1Tevens kun je vooraf via de website van Wildlands je eigen expeditie inrichten. Zo kun je invoeren welke shows je wilt zien, welke dieren je wilt zoeken en stippel je een route uit. Het echte avontuur kan thuis dus al beginnen! Leuk!!

Ik werd heel enthousiast tijdens mijn zoektocht op de website en dit heeft zeker bijgedragen aan mijn nieuwsgierigheid. Aan het einde van mijn bezoek was ik heel tevreden en ging ik voldaan weer terug naar huis. Wauw, wat een park! Ik raad je echt aan om in ieder geval één keer te gaan kijken. En oordeel zelf. Ik denk dat je er net zo blij weg komt als ik deed!

Een kaartje voor volwassenen kost ‚ā¨29,00 en voor kinderen tussen de 3 t/m 9 jaar ‚ā¨26,50.

Handtekening

Q: ¬†Ben jij al eens wezen kijken bij Wildlands of ga je misschien binnenkort heen? ūüôā

 

2 thoughts on “Op avontuur in Wildlands Zoo | First Impression (+ foto’s)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *