Recept | Appel-Kaneel Cakejes

Afgelopen weekend heb ik wat af gebakken in de keuken. Ik was op zoek naar nieuwe lekkere tussendoortjes voor de herfst. Ik ben dol op de herfst en, ondanks dat er nog een hittegolf aan zit te komen, bereid me al helemaal voor op deze periode van knusheid, kneuterigheid en gezelligheid. Ik kijk elk jaar weer uit naar dit seizoen vanwege de heerlijke geuren, kleuren en de gezelligheid in huis. En daar horen natuurlijk ook heerlijke receptjes bij! Ik bedacht mijn eigen receptje voor appel-kaneel cakejes en deze deel ik vandaag graag met jou! Ik waarschuw je! Ze zijn om je vingers bij op te eten, zó lekker.

cake2Tussendoortje | 15 cakejes

Wat heb je nodig?

Voor het cakebeslag

200 gr. suiker
200 gr. zachte boter
200 gr. bloem
1 tl. bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
3 tl. kaneel
4 eieren
zout naar smaak
2,5 el. melk
Muffinbakplaat
Cakevormpjes

Voor de appelvulling

1 appel (goudreinet)
1/2 el. kaneel
1 el. suiker
1 el. custard
1 el. cakebeslag

Hoe ga je te werk?

  1. Leg, voordat je begint, de boter buiten de koelkast. Zo wordt deze al mooi zacht en mengt het gemakkelijker met de rest van de ingrediënten.
  2. Verwarm de oven voor op 160°C. Gebruik het raster en zet deze vast in het midden van de oven.
  3. Meng 200 gr. bloem met 1 tl. bakpoeder en 1 tl. kaneel.
  4. Klop de suiker, boter en vanillesuiker met een mixer tot een glad mengsel. Voeg hierna één voor één de eieren toe en meng ondertussen goed door. Voeg het bloemmengsel beetje bij beetje bij. Blijf ondertussen goed mixen en voeg tot slot naar smaak wat zout toe. Mix op de hoogste stand tot het een glad geheel is.
  5. Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes. Doe de blokjes in een kom en bestrooi met de kaneel, de custard en de suiker. Meng goed door elkaar. Voeg hier één eetlepel van het cakebeslag aan toe en schep om.
  6. Doe de cakevormpjes in de bakplaatvormpjes.
  7. Schep het cakebeslag in de cakevormpjes en vul tot de helft van het vormpje. Voeg hier een paar stukjes appelmengsel aan toe en druk een beetje aan.
  8. Bak de appel-kaneelcakejes in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 30 minuten bruin en gaar. Je kunt checken of de cakejes gaar zijn door er met een satéprikker in te prikken. Haal je de prikker er schoon uit? Dan is de cake gaar. Zo niet, laat dan nog 5 minuten in de oven staan. Laat de cakejes na het bakken 5 minuten afkoelen, voordat je ze uit de vormpjes haalt.

Eet smakelijk!

Handtekening

 

 

2 thoughts on “Recept | Appel-Kaneel Cakejes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *