Steen de kat op pad #1

Steen is onze lieve zwarte kater van alweer bijna 3 jaar oud. Steen heeft een beetje last van grootheidswaanzin, want op de manier waarop hij loopt kon hij zich wel eens voordoen als een panter. Twee aardappels onder de oksel, de staart fier omhoog en een stoere kop met uitdagende ogen. Als we geluk hebben knipoogt hij ook nog. Steen heeft er een handje van om dagelijks net zolang aan je hoofd te zeuren tot je dan eindelijk die deur open trekt, zodat hij zijn dagelijkse rondje kan doen. En hoe dat dagelijkse rondje eruit ziet, daar kunnen we natuurlijk alleen maar naar gissen.

Steen1

Ik heb zo mijn vermoeden dat hij een ander huishouden ook verblijdt met zijn gezelschap. Meer dan eens per week komt Steen thuis met een ander luchtje. Geen luchtje van buiten. Geen koude vacht, géén lege maag. Misschien vind ik dat nog wel het gekste. Steen hoeft niet zo nodig wat te eten, al is het beestje wel steeds dikker aan het worden.

De afgelopen drie dagen kwam Steen ook weer meer dan eens thuis met een bepaald luchtje. Een lucht die thuishoort bij een open haard. Steen, zich van geen kwaad bewust, loopt rustig over de drempel ons huis binnen, knuffelt even tegen de benen aan en zoekt vervolgens zijn vertrouwde plekje op de bank op. Hij besluit dat het tijd is voor een middagdutje. Of hij heeft een after-diner-dip. Ik vraag me wel eens af wat hij zoal uitspookt.

Steen2

Zou hij besef hebben van de mensen die in onze wijk wonen? Hier wonen voornamelijk senioren namelijk. Zou hij bij het oude mevrouwtje op de hoek posten en haar liefkozen met zijn kopjes. Of zou hij lopen te klieren bij die nieuwe kitten van hiernaast. Of brengt hij elk huis even een bezoek? En hoe reageren die mensen dan?

Zijn ze blij met zo’n zwart monster in de woonkamer? Zijn ze ervan overtuigd dat Steen van hen is? Noemen ze Steen misschien wel Max of Bram of Beauty? En geven ze het beestje ook te eten?

Ik vind het wel grappig. Steen komt elke dag vrolijk naar huis en knuffelt ons nog evenveel. Maar elke dag vraag ik me af, terwijl ik mijn neus in zijn vacht begraaf, waar hij nu toch weer een bezoek heeft gebracht.

Misschien toch maar eens een catcam aanschaffen? Wie weet.

HandtekeningHeb jij een kat en weet jij wat hij zoal uitspookt op een dag?

7 thoughts on “Steen de kat op pad #1

    1. Ik vind het al grappig om te zien hoe Steen doet als hij denkt dat ik niet oplet. Maar toch, die momenten dat je echt afwezig bent. Wat doet ie dan? Haha.

  1. Dat zou wel gaaf zijn om te zien ja! Al weet ik niet of het heel boeiend is, ik las vandaag dat katten 70% van de dag slapen… Toch, na het lezen van dit stukje mis ik het des te erger om een kat te hebben! 🙁

  2. Lijkt me zo gaaf om een catcam te hebben en dan je kat zo te kunnen bespioneren. Zou echt leuk zijn. Helaas, gaan mijn katten niet naar buiten dus er valt weinig te bespioneren hier hahaha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *