12 Wijsheden die jij moet kennen!

Het afgelopen jaar hebben we allemaal veel meegemaakt en beleefd. Om nou in het verleden te blijven hangen, is niet altijd goed. Maar soms leer je ook een heleboel en die wijsheid is toch maar weer mooi meegenomen. Deze 12 wijsheden neem ik in ieder geval mee dit jaar en ik wil ze graag met jullie delen. Vooral tip 12 is een heel belangrijke ;-)!

wijsheden

1. Niets is zeker
Vaak denken we alles wel zeker te weten. Zo zal de toekomst gaan en niemand die ons van die gedachte af kan praten. Of we zijn onzeker en zien allemaal doemscenario’s, of we zijn overenthousiast en de toekomst is alleen maar één grote roze wolk. Het mooie van al onze plannen is, dat we ze vaak moeten bijstellen. Gebeurt er toch net een dingetje wat je niet had zien aankomen. Iets moois, iets vervelends of juist iets wat je altijd al wel wilde maar nooit had gedacht dat je in staat zou zijn het te kunnen ontvangen. Probeer meer met het hier en nu bezig te zijn, dat is de enige zekerheid die je hebt. Gisteren is voorbij en geleefd. Morgen is een verrassing en staat nog bol van de kansen en uitdagingen.

2. Luie dagen moeten!
De boog kan niet altijd gespannen staan. Hoe graag je ook per se al die goede voornemens wil doorjagen. Niemand is in staat om 24/7 in de sportschool te staan, tevens haar hele huishouden op rolletjes te houden, een geweldige relatie mét geweldige rooskleurige dinertjes en de beste seks te hebben, topprestaties op het werk te leveren en ook nog een bruisende vriendenkring te onderhouden. En dan heb je natuurlijk ook al je familie minimaal 1x per week gezien. Want jij als perfecte, liefste, knapste, slankste, sexyste, gulste en grappigste meid kan al die ballen prima hooghouden. Nee. Niemand die dat perfect lukt, want je komt niet aan jezelf toe. Daarom moet je ook lekker luie momenten kennen. Die momenten zorgen ervoor dat je even stil staat, even niets moet en de batterij weer kunt opladen, zodat je met een gezonde focus weer voor al die anderen en al die mooie doelen kunt gaan. Geef jezelf ook wat credits en omarm die luie dag als het even niet meer wil ;-)!

3. Met de juiste mensen aan je zij, kan je alles aan
In je eentje dingen kunnen is geweldig. Maar het gevoel om geweldige mensen aan je zij te hebben waar je op kunt vallen is ook heel waardevol. Een dromer, een denker, een lolbroek en iemand die je uitdaagt. Maar ook voor vele fijne gesprekken, kunnen terugvallen als het even niet meer lukt en die ene persoon die jouw mooiste kanten weet te benadrukken. Óók wanneer jij zelf niet ziet. Samen sta je nog sterker.

4. Succes is voor iedereen anders
Het fijne van dromen en doelen is dat elke droom van diegene zelf is. Dat maakt de uitkomst en daarmee het succes gevoel ook voor ieder persoon anders. Wees trots op je eigen successen van JOUW doelen. En wees trots op anderen met hun successen. Ga maar eens na. Wat is succes voor jou? 10 Miljoen op de bank of ben jij ook al heel tevreden met het kunnen volhouden van 3 km hardlopen?

5. Stel jezelf open voor anderen
Ook al denk je zelf alle waarheid in pacht te hebben, geloof me dat denk ik ook vaak genoeg, er zijn altijd anderen die je iets bij kunnen leren. Of je van een andere kant naar onderwerpen te laten kijken. Iedereen heeft een eigen beeld. Laat elkaar in elkaars waarde en accepteer die verschillen. Misschien ontstaat er dan juist wel iets heel erg moois!

6. Spring in het diepe, juist als het eng is.
Sommige keuzes zijn zo spannend, dat je er letterlijk van gaat rillen. Toch zal die keuze je misschien verder helpen naar je doel, je droom. En niks doen is dan misschien nog wel 100x enger.

7. De enige waar je indruk op hoeft te maken, ben jezelf.
Vaak denken we vooral in hoe anderen ons zien. En hoe anderen ons willen zien. We vormen een mening voor anderen en voegen ons binnen die kaders die we, eigenlijk, zelf hebben bedacht. Maar de enige waar je je hele leven nog mee moet leven, ben je zelf. En de enige waar je het voor zou moeten doen, is jezelf. Dus stop met je voegen naar andermans normen en waarden en volg je eigen hart. Jij bent jij, en dat is nou precies waarom anderen jou leuk vinden! Laat jezelf verbazen over je eigen talenten en je eigen kunnen. Juist daar groei je van.

8. Blijf niet hangen in 99 mislukte pogingen. Het weerhoud je om #100 tot een succes te brengen.
Misschien wil je wel zo ontzettend graag je rijbewijs halen, maar is het na 5, 8 of misschien wel 11 keer nog niet gelukt om dat praktisch examen te slagen. Stop niet! Het zál je lukken. Misschien is het net die 12de keer. Geloof in jezelf ;-).

Waar een wil is, is een weg.

9. Wees verliefd op iemand die je op handen draagt.
Jij hoeft nooit, maar dan ook nóóit, genoegen te nemen met iemand die jou als minderwaardig bestempeld. Jij bent een prachtige meid, jongen, man of vrouw en je verdient iemand die om jou geeft en je nooit met een ongewenst gevoel achter laat. Zoek iemand die aan je zij staat met mooie momenten en wanneer je gelijk hebt, maar ook op vervelende momenten of wanneer je ongelijk hebt. Je verdient het om op handen gedragen te worden!

10. Soms heb je gewoon tijd voor jezelf nodig.
En dan is het oké om lekker thuis in je huispak een hele reep Tony Chocolonely op te eten en die hele serie PLL te kijken. You need it. Go get it.

11. De tijd duurt langer, wanneer jij het hem gunt.
We zijn soms geneigd om overal snel bij langs te gaan. Nog even dit, nog even dat. Och jee, twee feestjes op dezelfde avond. Nou eerst ‘even’ hier, daarna daar. En ondertussen stress je de pan uit. Fijn zeg, die tijd die voorbij lijkt te razen. In dit digitale tijdperk lijkt alles sneller te gaan. De kunst is juist om te vertragen en met volle focus ergens te zijn. Zodra je jezelf unplugged van mobiel, laptop of tv en je richt op een activiteit met vrienden, een goed gesprek of een avondje met een boek lijkt de tijd een eeuwigheid te duren. En het voelt nog waardevoller ook. Lekker vertragen dus die handel ;-).

12. Er is altijd, ALTIJD, tijd voor pizza.

Ik hoop dat je uit de bovenstaande tips wat inspiratie kunt halen voor jouw 2016 ;-). En zoals ik al schreef aan het begin van deze post. Onthoud vooral nummer 12 goed.

Handtekening

Ps. Heb jij nog een mooie wijsheid voor 2016 om aan ons allemaal te delen? Schrijf hem vooral even in de comments!

 

One thought on “12 Wijsheden die jij moet kennen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *