Mexican Style Portobella met Santa Maria

Een maand geleden gaf ik mij op bij de meiden van 2wmn om als insider de producten uit te proberen van Santa Maria Tex Mex. De bedoeling is om twee eigen recepten te bedenken en deze natuurlijk met jullie te delen. Nu ben ik geen keukenprinses, maar van dit kunstwerk sloeg zelfs mijn familie steil achterover. En ik weerhoud jullie niet graag van dit juweeltje. Zeker het proberen waard en nét even dat ene beetje anders dan anders. Let’s taste 😉 !

TexMex1c

Hoofdgerecht | 25 – 30 min. | 4 pers. | 222 kcal p.p.

Wat heb je nodig?
250 gr. Kipfilet
4 Portobella
140 gr. Maïs
Klein blik kidneybonen
1 Grote ui
1 Rode paprika
1 Courgette
Geraspte jonge kaas
50 ml. Water
500 gr. Gezeefde tomaten
Enchilada Seasoning Mix van Santa Maria
Diepe pan om te bakken
Een ovenschaal

Hoe maak je het klaar?
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maak de portobella van binnen goed schoon. Verwijder de steel, lepel de sporen voorzichtig uit de paddenstoel en borstel eventuele vuilheid van de portobella af. Doe dit zorgvuldig!

Vervolgens neem je de ovenschaal en vet je deze in met een beetje olijvenolie, kokosolie of boter. Leg de uitgeholde portobella hierin.

Texmex1aMix de gezeefde tomaten, water en Enchilada Seasoning Mix met elkaar. Strooi hier de helft van de geraspte kaas bij en meng dit tot een dikke saus.

Snijd de kipfilet in blokjes en bak deze in ongeveer 7 – 8 minuten goudbruin. Snijd ondertussen de groenten in grove stukken. Dit hoeft niet te klein. Zodra de kip goudbruin kleurt bak je de groenten mee. Doe dit voor 2 – 3 minuten.  Giet hier de saus bij en meng alles goed door elkaar tot het goed heet is.

TexMex1b

Neem de pan van het vuur en verdeel de saus over de vier portobella. Strooi de overgebleven kaas over de paddenstoelen heen voor gratineren. Plaats de schaal in de voorverwarmde oven voor 10 – 12 minuten. De portobella moeten goed verhit zijn!

Hierna rest je nog maar één taak. Smullen! 😉

TexMex1d

Voedingswaarden per portie:
Energie                                                 222 kcal

Vet                                                          6,2 gram
Waarvan verzadigde vetten    3,3 gram
Eiwit                                                       12 gram
Koolhydraten                                   25,9 gram
Vezels                                                    6 gram
Zout                                                        2 gram

Wat je er nog bij kunt serveren en wat het gerecht helemaal afmaakt;

Tortillachips met guacamole en salsadip
Gebruik voor de guacamole twee eetrijpe avocado’s, eventueel wat zure room en de Guacamole Dip Mix van Santa Maria voor een dip met een lekker bite. De salsa serveer je op een mooi schaaltje en is ook heerlijk om je portobella in te dippen. Yum!

TexMex1eGeniet ervan!

Handtekening
Dit artikel is gesponsord.

 

2 thoughts on “Mexican Style Portobella met Santa Maria

    1. Dank je! Ik ben ook geen keukenprinses hoor, maar ik voelde me absoluut uitgedaagd out of the box te denken. Out of the tex mex box dan 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *