Minimalisme Voor Beginners | 4 Simpele Tips

Ik verdiep mij de laatste tijd meer en meer in het minimaliseren van mijn spullen. Nog een maand en E. en ik zullen gaan verhuizen. Een goed moment dus om al onze bezittingen bij langs te gaan en te kijken waar we nog blij van worden en te de items te verzamelen die essentieel zijn voor ons geluk en het dagelijks leven.

mini-minimalisme-vidOndanks dat ik nog maar een tijdje bezig ben met het minimalisme en het ontspullen van ons leven, merk ik al snel dat het helemaal niet zo moeilijk is als je denkt. Het werkt zelfs erg bevrijdend wanneer je de ‘meuk’ tussen de leuk wegvist.

Ik heb al vaak genoeg gelezen dat, wanneer je je overweldigd voelt tijdens het opruimen, spullen bezit van je hebben genomen. Terwijl je eigenlijk baas over eigen ruimte en huis wil voelen. Hoe vaak hebben we iets bewaard, omdat een ander het écht bij ons vond passen, hoe goedbedoeld ook. Soms vinden we het zelf helemaal niet mooi of bij onszelf passen, maar wordt het item een plekje toebedeeld en trekt het elke keer dat je het ding bekijkt negatieve energie naar zich toe. Negatieve energie met betrekking tot schuldgevoelens jegens de gever, want je wilt het eigenlijk graag uit je huis verplaatsen. Misschien gaat er wel elke keer een rilling over je rug heen wanneer je het ziet want ‘och, dat ding staat er ook nog steeds..’

Om even terug te komen op die spullen die bezit van je nemen. Hoeveel waxinehouders heb jij in je huis? En hoeveel lege fotolijstjes? Prulletjes? Tekstbordjes? Etc.? Bij veel winkels kun je tegenwoordig behoorlijk mooie interieurspulletjes kopen voor weinig. En op de een of andere manier komt ons oerinstinct dan de hoek om kijken. Zoveel mogelijk verzamelen, want straks is het op. En op dat moment voel je dat elke vezel in je lijf gilt om het kopen van dat ene item, want voor €0,39 kun je dat niet laten liggen. Dan ben je een dief van je eigen portemonnee. Dus praten we, al lopend naar de kassa, het in ons hoofd goed dat we deze 66ste waxinelichthouder (ja, maar deze is écht anders!) nodig hebben in ons leven.

Natuurlijk overdrijf ik heel erg hierboven. En is dit lang niet altijd het geval en zo extreem. Maar je kent vast het gevoel van onmacht en radeloosheid. Het niet weten waar te beginnen met opruimen of iets weg te gooien.

Het wordt daarom tijd om zelf weer baas te worden van je eigendommen in huis en alleen dat te houden waar je oprecht gelukkig van wordt of dat wat je echt nodig hebt in je leven. Kwantiteit boven kwaliteit.

Zo ben ik ook gestart met het uitzoeken en sorteren van mijn spullen. Ik zit midden in het proces en ben nog lang niet klaar, maar ik merkte al gauw dat er 4 dingen zijn die heel belangrijk zijn voor, tijdens en na het minimaliseren.

In deze video geef ik 4 simpele tips voor beginnende minimalisten (waaronder ikzelf 😉 !). Ik hoop dat je er wat aan hebt en laat het me zeker weten bij de reacties :-)!

Liefs, Anne

Was jij al bekend met Minimalisme?

2 thoughts on “Minimalisme Voor Beginners | 4 Simpele Tips

  1. Handige tips! Ik ben ook begonnen met ontspullen en jee wat een fijn gevoel. Ik heb zoveel spullen waar ik eigelijk niets mee doen en waar ik eenvoudig andere mensen blij mee kunt maken. Anders is een opgeruimd huis met minder spullen zo verkeerd nog niet

    1. Heerlijk hè? Gisteren heb ik mijn kleding allemaal uitgezocht en een groot deel gaat nu naar het goede doel. Ik heb nu alleen nog kleren waar ik oprecht blij van word als ik het aan heb. Ik geloof dat je dit dan ook veel meer uitstraalt. Wat leuk om te horen dat jij er ook mee bezig bent :-)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *