Rekenen met Fidget Spinners + Gratis Download!

Zoals je misschien ook wel voorbij hebt gemerkt, is er een nieuwe rage aan de gang. De Fidget Spinners worden massaal door kinderen (of eigenlijk ouders van kinderen) gekocht en meegenomen naar school. Nu besloot ik van een nood (want continu die spinners in de lades van de kids laten leggen) een deugd te maken! Ik maakte opdrachtkaarten, waarbij de kinderen alleen of gezamenlijk met de spinners kunnen rekenen!

De opdrachtkaarten kunnen uitgeprint worden, gelamineerd voor duurzaamheid en vervolgens in de les worden ingezet.

Elke spinner krijgt voor aanvang van het rekenspel een stickertje op één van de drie uitsteeksels. De kinderen leggen de spinner op het midden van een draaischijf. Ze mogen de spinner laten draaien en het getal waar de sticker op terecht komt, wordt genoteerd op een rekenblaadje. Vervolgens mogen ze uit de andere cirkel ook een getal draaien. Deze getallen vormen een som. Ik heb mij op dit moment beperkt op op- en aftreksommen, maar wanneer er belangstelling voor is kan ik er natuurlijk altijd categorieën bij maken! Let me know ;-)!

Ik ben in elk geval fan en de kids vinden het ook geweldig!

Wanneer je op het plaatje hieronder klikt, download je het PDF bestand.

Optellen en aftrekken tot en met 20

 

Tafelsommen tot en met 10

Of alle tafelsommen op één kaart! (Klik voor download 😉 )

Nieuw!

Nu ook rekenspinners met het metriek stelsel! Check hier het bijbehorende artikel mét gratis download :-D.

Voor een compleet pakket aan taal- en rekenopdrachtkaarten voor de onderbouw klik je hier!

Veel plezier in je klas! En plaats je foto’s online met deze opdrachtkaarten, plaats dan de hashtag #rekenspinner. Ik ben erg benieuwd hoe ermee wordt gewerkt!

Disclaimer:

De hierboven te downloaden opdrachtkaarten zijn alleen na schriftelijke toestemming voor commercieel gebruik. 

65 thoughts on “Rekenen met Fidget Spinners + Gratis Download!

 1. Super leuk, misschien een idee 2 met 10 puntjes, de eerste is het eerste getal van de tafel… els 10 puntjes niet té klein is tenminste.
  Groetjes Marike

  1. Ik heb nu de tafelsommen op deze manier verwerkt 😉 Helaas zit ik gebonden aan 7 punten per cirkel. Ik ben er nog niet achter hoe ik dit kan vergroten. Als jij dit weet, kun je me dit dan laten weten? Wie weet kan ik dan wel jouw idee uitwerken! 🙂

  1. Ik gebruik ook wel (ipv de sticker) een klein balletje plakgum op de bovenkant van een vleugel als ‘pijl’. Dit geeft wat meer gewicht aan de vleugel, waardoor hij sneller stopt. Op zich valt het best mee en de kinderen hebben veel plezier erbij!

 2. Hoi,

  hieronder een website waar je vele rondjes kunt downloaden met verschillende verdelingen..
  misschien kun je daar nog verder iets mee?

  Bedankt voor je idee!

  Groetjes
  Terry

 3. Hoi,

  Helemaal te gek! Ik werk op een Internationale school en de spinners nemen langzaam de school over. Ik ga ze zeker gebruiken, want leren moet vooral leuk zijn. Super bedankt!

 4. Hoi,

  Wat ontzettend leuk, bedankt voor het delen!
  Ik wil ze in gaan zetten om het optellen en aftrekken van breuken te oefenen.
  Ook kun je met de ene spinner de teller en met de andere de noemer laten draaien en dan de breuk laten vereenvoudigen of even grote breuken laten bedenken.
  Alleen lukt het mij helaas niet om de pdf files te bewerken en van de cijfers breuken te maken.
  Heb je de bestanden wellicht ook in word of een ander format?
  Met vriendelijke groet,
  Mirjam

 5. Wat een super idee!! Dit wil ik zeker gaan gebruiken. Bij mij werkt alleen niet de link voor de tafelsommen. Moet ik iets speciaals doen? De andere links werken wel.

  Alvast bedankt.
  Met vriendelijke groet,
  Lauretta

 6. Wat een geweldig idee! Ik ga dit weekend oefenen met mijn kinderen (maak er tafel op en aftelsommen van☺ )

  Met vriendelijke groet

 7. Wat een geweldig idee, ik ben ook moeder en werkzaam op een BSO eens kijken of het op het werk aanslaat, in ieder geval bij mijn 6 jarige ga ik vandaag al aan de bak… Hij is altijd op zoek naar uitdagingen.. . Geweldig bedacht. Hoop dat heel veel scholen iets aan je tips en ideeën hebben.

 8. Leuk om de tafels te combineren met een wedstrijdje. Om de beurt draaien het antwoord opschrijven. Wie het eerst bij bijv 100 is heeft gewonnen. Kan natuurlijk ook met aftrekken. Dan beginnen bij 100 wie het eerst bij 0 is heeft gewonnen.

 9. Wat ontzettend leuk bedacht. Bedankt voor het delen!!
  Bij mij in groep zijn ze al volop bezig met de tafelkaarten.
  Misschien zou optellen/aftrekken voor groep 4 nog fijn zijn? Met willekeurige getallen tot 100.

 10. Helemaal te gek, komen ze nog van pas ook. Het zijn toch leuke dingen die spinners.
  Wat zullen ze balen, moeten ze ermee aan het werk 🙂
  Ik heb het al gedownload. Dankjewel.

 11. Superleuk idee! Mijn kids vinden het leuk! En ik lamineer ze nu voor de school van mijn kids.
  Hoe kan ik er zelf eentje maken? De lege oefening kan ik niet zelf vullen, merk ik.
  Zoek naar op- en aftelsommen tot 50 en tot 100. Of komen die er nog aan? 🙂

 12. Beste Anne,

  Ik ben remedial teacher en ben superenthousiast over je fidgetcirkels voor het metriek stelsel! Geweldig en praktisch idee met de rekentips!! Maar nu zou ik graag de cirkels op het werkblad vergroten op A-4. Kan dat? En hoe?

  Ik hoop dat je tijd hebt om mij te adviseren.

  Alvast heel erg bedankt!

  Vriendelijke groeten,
  Ans Kwak

 13. Ik heb het idee overgebracht om het kloklezen tot op 5 minuten te oefenen. Zowel analoog als digitaal.
  Morgen testen of de kinderen met plezier zullen oefenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *